У Миколаївській ОВА розповіли про особливості проведення туристичного сезону на Миколаївщині

0
807

Туристичний сезон 2022 року на території Миколаївської області в умовах воєнного стану відбувається, незвачаючи на те, що для багатьох це є несподіванкою, про що розповіли в Управлінні з питань туризму та курортів Миколаївської ОДА. 

«Чимало людей виснажено як морально так і фізично. Тож Миколаївською обласною воєнною адміністрацією розроблено комплекс заходів щодо організації забезпечення безпечного проведення дозвілля», — розповіли у відомстві. 

Також зазначається, що уважно дослідивши потреби бізнесу та усіх спеціальних служб, виділено наступні особливості проведення туристичного сезону 2022 у Миколаївській області:
  •  Заборона купатися на всій лінії морського узбережжя та постійний нагляд за дотриманням заборони;
  • Забезпечення безпечних умов перебування відпочиваючих на випадок ракетних загроз та повітряної небезпеки;
  • Введення комендантської години у літній період з 23.00 до 05.00
  • Дозволено відвідування лісових урочищ та супутніх туристичних локацій таких як «Лабіринт», «Василева пасіка», «Грушівка», «Лівобережжя».

Дозволено функціонування кемпінгів на території Вознесенського, Первомайського районів та Коблівської територіальної громади з усіма умовами забезпечення пожежної безпеки. При цьому заборонена діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за відсутності умов перебування під час повітряної тривоги (наявність бомбосховищ, обладнання підвалів, наявність систем сповіщення та евакуаційного транспорту). 

Крім того, заплановано організацію трансферів із зони відпочинку «Коблеве» до зон відпочинку регіонального ландшафтного парку «Тилігульський». 

Заплановано забезпечити організацію зон відпочинку на рекреаційних територіях Регіонального ландшафтного парку «Тилігульский» та започаткувати програму «Психологічне розвантаження від набутої травми «Свідка війни» в межах рекреаційних територій біля с. Актово та Регіонального ландшафтного парку «Тилігульский».