Військовозобов’язаним чоловікам для виїзду з місця проживання потрібен дозвіл військкомату – Генштаб

0
143

Призовники, військовозобов’язані та резервісти під час воєнного стану не можуть залишати місце проживання без дозволу територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Як пояснили в Генштабі, відповідна норма передбачена в законі «Про військовий обов’язок та військову службу».

У Генштабі повідомили, що для впорядкування обліку переміщених осіб розроблено Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку.

«Дозвіл видається від 30 діб до року залежно від категорії субʼєкта. Розглядається додаткове унормування питань переміщення осіб, які систематично перетинають адміністративні межі у звʼязку зі службовою чи особистою необхідністю», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на період дії воєнного стану громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років заборонено виїзд за межі країни. Проте є три винятки.

Крім того, Кабмін нещодавно дозволив виїжджати за кордон працівникам підприємств залізничного транспорту, спортсменам, далекобійникам та водіям, які перевозять медичні вантажі та гуманітарну допомогу.