Переселенці, що проживають у зоні відпочинку Коблеве, отримали гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова завдяки ДТЕК ВДЕ (ФОТО/ВІДЕО)

0
887

Сьогодні, 1 липня, переселенці, які проживають у курортній зоні Коблево, отримали гуманітарну допомогу, яку доставила компанія ДТЕК ВДЕ від благодійного фонду Ріната Ахметова для осіб, які мають статус ТПО. Роботу на місці координували представники керівничого апарату Коблівської сільської ради, а саме керуюча справами виконкому Зінаїда Громова,  начальниця відділу соціального захисту сім’ї, дітей та молоді – Раїса Боднар та начальниця відділу у справах дітей Коблівської сільської ради Ліна Райлян. Також підтримати людей завітав голова Коблівської сільської ради Володимир Панич.

Нагадаємо, що Фонд Ріната Ахметова передав 1680 продуктових наборів у вигляді гуманітарної допомоги для вимушених переселенців, які проживають на території Коблівської громади. Допомога була розподілена по старостинським округам, її отримують ті особи, що офіційно зареєструвались у ЦНАПі Коблівської сільської ради та мають статус ТПО — тимчасово переміщених осіб.

«Ми розуміємо, що сільським громадам потрібна продуктова підтримка, особливо для тих людей, які біжать від війни, тому ДТЕК ВДЕ продовжує допомагати всім, чим може, Миколаївщині. Наразі це 1680 продуктових наборів для тих людей, які вимушені були покинути свої домівки та перебратися у Коблево. До складу наборів  входить борошно, крупи, цукор, сіль, консервована квасоля, тушковане м’ясо та паштети», — розповідає Олег Соловей, директор ДТЕК Тилігульської ВЕС.

Також керівник організації зазначив, що незабаром така саме партія гуманітарної допомоги ближнім часом буде відправлена до Березанської селищної ради для підтримки вимушених переселенців.

«Дуже приємно, що є такі люди і благодійники, які в реаліях сьогодення підтримують сільські громади та надають допомогу для тих, хто потребує цього. Ми з свого боку також робимо все, що від нас залежить, щоб надати підтримку та допомогу тим, хто був вимушений рятуватись від війни та проживає на даний час у Коблівській громаді», — розповідає Володимир Панич.

Вдячні посмішки людей, багато з яких справді втратили все, що наживали роками через ворожу агресію та військові дії — це найкращий індикатор того, що сьогодні Україна разом згуртувалася воєдино в підтримці один одного.

«Сьогодні ми отримали допомогу та ми дуже вдячні тим, хто не залишився осторонь нашого лиха. Ми з чоловіком приїхали з Луганська, зараз це територія підконтрольна російській федерації, там залишилася моя мати та родичі. Я не можу передати словами те, що там відбувається, але Коблеве прийняло нас гостинно, це дає надію на перемогу та підкріпляє віру у людей», — розповідає Олена*, яка має статус ТПО та проживає в курортній зоні Коблева.

Також зазначимо, що вимушених переселенців у Коблівській громаді активно підтримують Коблівська сільська рада, місцеві благодійники та волонтери в особі БФ «Розвиток Коблево» під керівництвом очільника фонду Олега Боза, керівничі апарати Миколаївської районної та обласної державних адміністрацій, волонтерські об’єднання, підприємці та, звичайно, місцеві жителі, які усі разом роблять єдину справу та впевнений крок до майбутньої перемоги.

*Прізвища та імена осіб, які мають статус ТПО змінені та не розголошуються згідно чинного законодавства України.