Переселенці, які проживають в селах Коблівської громади, отримали гуманітарну допомогу від ДТЕК ВДЕ та Фонду Ріната Ахметова (ФОТО)

0
329

Партія гуманітарної допомоги від Фонду Ріната Ахметова прибула до Коблівської сільської ради. 1680 продуктових наборів вже почали видавати переселенцям в селі Коблеве та інших селах громади. Так, до складу набору увійшли крупа та макарони, цукор, сіль, борошно, паштет, печиво, консервована квасоля та тушковане м’ясо.

Допомогу видаватимуть протягом кількох днів людям, які виїхали з інших населених пунктів України у зв’язку з тимчасовою окупацією чи активними бойовими діями, та тимчасово проживають на території Коблівської сільської ради.

«Всі ми знаємо, що зараз Коблівська громада приймає велику кількість переселенців з населених пунктів, які постраждали від російської агресії. Для надання всебічної допомоги цим людям об’єднались і громада, і бізнес. За підтримки нашого постійного партнера — компанії ДТЕК ВДЕ, ми отримали велику партію продуктових наборів від Фонду Ріната Ахметова. Сьогодні це 1680 ящиків з тушонкою, крупами, печивом та іншими продуктами для людей. Незабаром отримаємо ще. Це велика підтримка для нас в ці скрутні часи. Дякую всім, хто долучається й допомагає. Разом переможемо!» — зазначив Володимир Панич, голова Коблівської сільської ради.

Незабаром партія таких же наборів прибуде до Березанської громади, що знаходиться по сусідству і також приймає велику кількість внутрішньо переміщених осіб.

«Ми розуміємо, що сільським громадам потрібна продуктова підтримка для людей, які біжать від біди. Тому ДТЕК ВДЕ продовжує підтримувати Миколаївщину всім, чим може. Сьогодні це – чергова партія харчових продуктів від Фонду Ріната Ахметова для переселенців. Дуже хочеться вірити в те, що скоро в Україні настане мир і всі, хто змушений був виїхати, повернуться до рідних домівок», — зазначив Олег Соловей, директор ДТЕК Тилігульської ВЕС.

Зазначимо, що з 24-го лютого 2022 року гуманітарна допомога від Ріната Ахметова охопила 3 мільйони людей. Більше 1,2 мільйона з них було охоплено допомогою Фонду, решта — бізнесами SCM.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».