У Коблівській громаді відбувся захід для дітей-переселенців на честь Дня Конституції України та Дня молоді (ФОТО)

0
499

Напередодні Дня Конституції України в Коблівській громаді було організовано розважально-пізнавальний творчий захід для дітей вимушених переселенців, яких гостинно прийняли у громаді небайдужі люди. Свято вдалось провести завдяки зусиллям Миколаївського БФ «Світлі справи», Коблівського центру дозвілля та розвитку особистості, Коблівської публічної бібліотеки, артистів місцевого аматорського театру «Чайка», висококваліфікованих педагогів з Коблівської та Березанської громад та просто небайдужих людей. Діти та дорослі отримали велике задоволення, дізнавшись як творчість та саморозвиток допомагає у боротьбі із стресом, адже люди, які були вимушені покинути свої домівки через військову агресію ворога потребують сторонньої емоційної підтримки.

Зазначимо, що усі вимушені переселенці наразі проживають у так званому «таборі» та отримують допомогу завдяки зусиллям команди, що з перших днів військової агресії з боку російської федерації. Як розповіла у приватній співбесіді кореспондентам koblevo.news голови Миколаївської обласної ради з питань АТО та ВПО Вікторія Матієнко, сім’ї переселенців проживають у цьому місці з лютого місяця та вони можуть залишитися тут до того моменту, поки не скінчиться війна. Допомагають усім необхідним БФ Ганни Замазєєвої «Світлі справи», іноземні організації, у тому числі американські та небайдужі люди.

«У нас проживають люди із Снігурівки, Маріуполя, Херсону, Миколаєва та інших міст. Якщо у когось зруйновані домівки, немає куди поїхати, ми чекаємо тут та завжди будемо раді. Ми надаємо теплий та затишний куточок, ми нікого не залишимо на самоті», — розповідає Вікторія Матієнко.

Про мету такого заходу також розповіла психологіня Рибаківського ЗЗСО Ольга Лаптєва, яка провела із діточками та їх батьками ряд професійних практичних зайнять, поспілкувавшись також і з дорослими, які потребують реабілітації після пережитих воєнних подій. Разом під час заходу було відпрацьовано більш 10 технік: малювальних, дихальних, тілесних, аби дорослі та діти навчали один одного долати стрес.

Для діточок також був організований художній майстер-клас, під керівництвом художниці Стефанія Чаплигіної. Було вирішено застосувати саме пальчикову техніку, адже така техніка дуже подобається дітям  — коли вони створюють щось власноруч. Тематику обрали патріотичну, що надихнуло юних творців на творчість.

Розважальну частину з конкурсами та вікторинами, як і завжди, підготували артисти Коблівського аматорського театру «Чайка» за сприянням Коблівського центру дозвілля та розвитку особистості. Художній керівник театру Ірина Білик також поділилася своїми враженнями, адже артисти підготували дуже цікаву розважальну інтерактивну гру для дітей, у часть у якої брали навіть дорослі. 

«Сьогодні для дітей ми провели інтерактивну гру, у якої приймали учать чотири супергероя — Карлсон, Пірат, Циганка, Фея, а п’ятою була продавчиння крамниці — королева. Гра пройшла весело, сподіваюсь дітям дуже сподобалося

До свята також завітали депутати Миколаївської обласної та районної рад Володимир та Антоніна Погадаєви, за традицією із солодкими подарунками для діточок та навіть самі прийняли участь у конкурсах та майстер-класах.

Атмосферу заходу важко передати словами та назвати святковою, як було у Коблівській громаді у мирні часи, але на світлинах зображені люди, які навіть під час війни знаходять в себе сили створити свято для інших людей, дітей та подарувати частинку надії на прийдешнє мирне життя.