У КП «Коблівський сількомунгосп» нагадали про діючі тарифи на комунальні послуги (ДОКУМЕНТИ)

0
633

У селах Коблівській громаді діють тарифи на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та вивезення побутових відходів, які були прийняті ще на початку 2020 року рішенням Коблівської сільської ради. 

Про це розповів у приватній бесіді кореспондентці koblevo.news директор КП «Коблівський сількомунгосп» Андрій Грейц, який також зазначив, що в сьогоднішніх умовах воєнного стану та в цілому через ситуацію в Україні, тарифи ближнім часом у громаді не підвищуватимуться.

«З моменту оголошення воєнного стану обсяг сплати за послуги серед споживачів погіршився. Але наразі у громаді діють ті тарифи, які було прийнято ще в 2020 році та, виходячи з теперішньої ситуації, найближчим часом підвищувати їх не будуть», — розповідає очільник комунального підприємства.

Також стабілізувалась ситуація з водопостачанням у Виноградному та в інших селах громади, але система водопостачання має свою певну пропускну спроможність та особливо у вихідні дні трапляються проблеми з напором води через масове поливання городів та ділянок.

«У Виноградному сьогодні працюють дві свердловини із повною віддачею. Техніка, яку ми маємо в наявності на підприємстві, також на ходу, але є певні проблеми з паливом, тому що його вартість зросла вдвічі. Незважаючи на це, вивезення ТПВ у громаді здійснюється за графіком, бо ми не має права допустити екологічну катастрофу», — зазначив пан Андрій.

Також Андрій Грейц нагадав про те, що в курортній зоні Коблева досі залишаються недобропорядні боржники, які ухиляються від сплати комунальних послуг або сплачують їх невчасно.

«Наше завдання на сьогоднішній день вибудувати роботу в законному руслі і надалі діяти в цьому ж напрямку. Також я ще раз хочу звернутися до жителів громади з проханням обмежити споживання води, особливо у вихідні дні та поставитися з розумінням до своїх сусідів та односельців», — також зазначив директор Коблівського сількомунгоспу.

Андрій Грейц нагадав, що згідно з рішенням виконкому Коблівської сільської ради за надмірне споживання води передбачається відповідне покарання. 

*У статті використано фото-матеріали з офційного сайту Коблівської сільської територіальної громади.