У Коблевому відбудеться відкриття Міжнародної виставки політичних та антивоєнних карикатур під дуже відомим гаслом (ВІДЕО)

0
217

В п’ятницю, 3 червня 2022 року о 12:00 годині в приміщенні  закладу загальної середньої освіти села Коблеве, відбудеться відкриття Миколаївського етапу Міжнародної виставки політичних та антивоєнних карикатур в рамках міжнародного конкурсу під відомим з початку війни гаслом «Русскій воєнний корабель, іди на ***!». Про це кореспондентці  koblevo.news розповіла очільниця Коблівського центру дозвілля та розвитку особистості Оксана Годун. 

Ініціатори та організаторами цієї експозиції виступили ГО «Асоціація лідерів туризму Миколаївської області», Коблівська сільська рада, комунальний заклад «Коблівський центр дозвілля та розвитку особистості», Відділу освіти, молоді та спорту Коблівської громади.

Участь у міжнародній творчій акції взяли більш як 40 художників з України, Ізраїлю, Польщі, Греції, Німеччини, Білорусії. Румунії, Росії, Індії, Італії, Швеції, Нідерландів, США, Франції, Австрії, Мексики, загалом представлено понад 300 робіт.

Варто зазначити, що чимало цікавих карикатур надійшло з Росії та Білорусії, де одні художники виступили відкрито, вказавши своє прізвище та творчий шлях, інші – ретельно шифрувалися, вказавши, що за подібний малюнок вони можуть потрапити до російської в’язниці.

На думку організаторів війну навряд чи можливо зупинити за допомогою сатири і гумору, незважаючи на відомий вислів «людство, сміючись, розлучається зі своїм минулим». Однак, впевнено сподіваємось хоч на мить наблизити її закінчення, показати справжнє обличчя божевільного диктатора-параноїка, брехливість російської пропаганди, відсутність зародків людяності, моральності та моралі у російських окупантів. На інформаційному фронті сатира — то ефективна вбивча сила.

Під час заходу відбудеться погашення тематичної марки з конвертом «Асоль вже не та…», буде презентовано сувенірну монету «Русскій воєнний корабель, іди на ***!» та тематичних кишенькових календариків, організовано благодійний аукціон, зібрані кошти спрямуються на допомогу ЗСУ.