У Коблівській громаді відзначили День захисту дітей (ФОТО)

0
1393

Сьогодні, 1 червня, на честь найприємнішого першого літнього свята — Дня Захисту дітей у Коблівській громаді відбулося справжнє дійство, присвячене усім діточкам громади. Свято було організовано за підтримки сільського голови Коблівської територіальної громади Володимира Панича та відділу Соціального захисту, сім’ї, дітей та молоді та його очільниці Раїси Боднар, відділу Освіти, молоді та спорту під керівництвом Вадима Бессонова. Розважальну частину підготувала творча армія громади — колектив Коблівського аматорського театру «Чайка» та художнього керівника Ірини Білик, якій здійснює свою творчу діяльність під керівництвом Коблівського центру дозвілля та розвитку особистості та його директорки Оксани Годун та Коблівської публічної бібліотеки під керівництвом Лариси Резниченко. Задля здійснення організації підвозу дітей до місця святкування посприяли начальник Відділу освіти Вадим Бессонов та депутат Коблівської сільради Микола Балан.

 

Привітали діточок зі святом і шановні гості — секретар Коблівської сільської ради Світлана Талоха, а також депутат Миколаївської районної ради Антоніна Погадаєва, яка разом з чоловіком, депутатом Миколаївської обласної ради Володимиром Погадаєвим традиційно завітала на свято в Коблево із солодощами та подарунками для маленьких коблівчан. Також біля майданчику зібралися працівники керівничого апарату громади, поліцейський офіцер громади Віктор Антоненко та звичайно батьки діточок.

 

Зазначимо, що серед гостей були присутні діти з сімей ВПО, які проживають на території Коблівської громади, та, як зізналася у приватній бесіді з кореспонденткою koblevo.news очільниця Коблівського центру дозвілля та розвитку особистості Оксана Годун, трагічні історії деяких сімей та розповіді дітей вражають до сліз, тому до цього свята готувалася вся громада з дуже великою відповідальністю.

Приємним сюрпризом також став несподіваний візит голови Миколаївської обласної ради Ганни Замазєєвої, яка у своєму щільному графіку знайшла час завітати на свято в Коблево та вшанувати громаду, підтримавши дітей, їх батьків та осіб ВПО, які проживають у громаді на теперішній час.

 

Вітальне слово започаткувала Оксана Годун, яка привітала усіх присутніх із Днем захисту дітей.

«Ні для кого не є таємницею, що всі ми родом із дитинства. Діти чомусь завжди прагнуть швидше стати дорослими, а ми, дорослі, ностальгічно згадуємо дитинство. Діти — це наше майбутнє, наше продовження та завтрашній день, треба робити все від нас залежне, щоб у всіх дітей було счасливе, безпечне, повноцінне життя та НЕЗАЛЕЖНЕ МАЙБУТНЄ! Щасливі дорослі виростають з щасливих дітей!», — звернулася пані Оксана до всіх присутніх

Також щирі та дуже зворушливі вітання пролунали від секретаря Коблівської сільради Світлани Талохи.

«Дорогі наші діти, дорогі наші батьки! Ми ради вітати вас сьогодні від усього нашого колективу Коблівської сільської ради та голови громади Володимира Панича із сьогоднішнім святом, Днем захисту дітей. Ми дуже скучили за нашими зустрічами, як батьки так і діти, але нажаль, на сьогоднішній день є певні ризики у зв’язку з військовим станом. Але дуже сподіваємось, що завдяки зусиллям наших ЗСУ ці зустрічі дуже скоро стануть частішими и ми будемо зустрічатися на таких гарних святах. Я бажаю вам, в першу чергу миру, щастя та можливості займатися у наших школах офлайн, щоб ви зустрічалися один з одним, і щоб ви мали гарне і світле майбутнє!», — промовила пані Світлана.

До привітань Світлани Талохи також доєдналися Раїса Боднар та Антоніна Погадаєва.

Пані Раїса зазначила, що це свято було організовано також для того, щоб кожен дорослий та урядовець подивився на проблеми, які на сьогодні стосуються дітей.

«Адже ви, дітки – це наше майбутнє. Ви повинні відчувати нашу любов, турботу, захищеність, і кожен дорослий хоче зробити це для вас», — зазначила Раїса Боднар.

Особливо зворушливим видалось звернення та привітання Антоніни Погадаєвої.

«Для мене це свято трохи сумне, тому що я низько схиляю голову перед усіма матерями, які втратили своїх дітей. Я дуже бажаю, щоб ви були щасливими, щоб був мир, щоб ви були здорові! Найголовніше свято сьогодні, наша задача – захистити наших дітей. Це задача наших захисників ЗСУ, мирних громадян, волонтерів, усіх нас – хто працює на нашу перемогу. Я знаю, що ви також чекаєте перемоги і миру, щоб вам було весело з друзями, рідними та батьками у своїх домівках. Щоб наступне свято ви зустріли вдома, або там, де хочете саме ви! Миру нам і ще раз миру», — звернулася до присутніх пані Антоніна.

Отже, святкування та веселі конкурси розпочались після урочистої частини, бо діти з нетерпінням чекали на сьогоднішнє свято та, звичайно, святкових казкових гостей.

На дітлахів чекали веселі ритмічні конкурси, в яких вони мали заробляти бали, а потім зароблене можна було обміняти на пам’ятні сувеніри. Без солодощів не залишився ніхто. Про це подбала адміністрація Коблівської сільради, місцеві благодійники та гості громади.

 

Протягом усього свята не переставали звучати усіма улюблені українські популярні аудіотреки, під які діти із задоволенням танцювали, а також підспівували під сучасний хіт «Ой у лузі червона калина». 

Такий захід дав змогу відволіктися від нинішніх реалій і дітям, і дорослим.

Також треба зазначити, що захід відбувся згідно усіх правил безпеки та вимог до проведення масових заходів під час військового стану.