У Коблівській громаді з’явилася Алея Слави ЗСУ (ВІДЕО/ФОТО)

0
647

«100 лілій в 100 громад заради Перемоги!» — таку патріотично-флористичну акцію ініціювала газета «Сільський вісник» у партнерстві з Асоціацією сільських, селищних та об’єднаних громад України спільно з директором Наталією Ключник за підтримки CIB Holland B. V., про що кореспондентці koblevo.news розповіла в «Агенції місцевого розвитку Коблівської сільської ради» фахівець з управління проектами установи Лілія Кравчук.

Так, пані Лілія зазначила, що акція націлена на озеленення та прикрасу територій громади, шляхом створення у громаді Алеї Слави ЗСУ. Тому вже 24 травня дружні творчі колективи Коблівської ТГ за участю дітей-учасників місцевого аматорського театру «Чайка» комунального закладу «Коблівський центр дозвілля та розвитку особистості», колективів Коблівської публічної бібліотеки, Агенції місцевого розвитку, представників сільради та декількох сімей ВПО, які проживають на території громади, дружно зібралися біля місцевої амбулаторії, щоб прокласти алею слави ЗСУ та висадити лілії.

Дізнавшись про таку акцію, колектив Агенції місцевого розвитку Коблівської сільської ради подав заявку від Коблівської громади, та вже через деякий час стало відомо, що Коблівська громада увійшла до числа громад-переможців Миколаївщини. Також квіти отримали такі громади з Миколаївської області: Олександрівська громада, Баштанська міська, Мостівська, Галицинівська та Доманівська територіальні громади.

«Ми обов’язково доповнимо цю алею Слави, можливо не тільки ліліями, а й хризантемами. Наші діти з таким ентузіазмом підійшли до поставленого завдання, що це перетворилося на справжнє свято на тлі всіх сьогоднішніх подій», — зазначила пані Лілія, чиє ім’я так гарно символізувало меседж заходу.  

Що стосується діяльності установи «Агенція місцевого розвитку Коблівської сільської ради», то фахівці продовжують брати активну участь у різноманітних проектах, подають заявки на гранти та намагаються вести свою діяльність у звичному режимі за підтримки колег та адміністрації місцевої сільради.

Отже, тепер у Коблівській громаді започаткована алея Слави, яка розширюватиметься і надалі та символізуватиме мужність та героїзм наших воїнів, які несуть службу в ім’я Перемоги України.