У Коблівській громаді доєдналися до Всеукраїнського святкування з нагоди Дня вишиванки

0
335

Яскраві, строкаті та різноманітні вишиванки – це давня етнічна культурна традиція українського народу, яка з давніх часів набула власного свята та в цьому році День вишиванки в Україні відзначили 19 травня.

У Коблівській громаді творча спільна разом з працівниками місцевої сільради, освітянами та мешканцями сіл громади також не оминули цю подію та відзначили свято. Подробиці розповіла кореспондентці koblevo.news творча та креативна ідейна натхненниця та директорка «Коблівського центру дозвілля та розвитку особистості» Оксана Годун, а також люб’язно поділилася яскравими світлинами.

«Працівники Коблівської сільської ради приєдналися до Всеукраїнського традиційного заходу з нагоди дня вишиванки. У мирний час у День вишиванки зазвичай відбуваються святкові заходи, флешмоби та концерти, але під час воєнного стану масові заходи заборонені. Проте одягнути сьогодні вишиванку, хай навіть удома, буде дуже важливим для українців під час війни», — розповіла пані Оксана.

Також Оксана Годун зазначила, чому саме такі заходи є дуже важливими на теперішній час.

«Вишиванка єднає українців з усього світу, зігріває серця та душі теплом! Це наша особливість і невід’ємна частина культури! Нехай це свято зітре кордони і об’єднає українців у кожному куточку планети», — вважає представниця культури та мистецтва.

Варто зазначити, що до заходу приєдналися всі сільські клуби-філії та творчі колективи Коблівської ОТГ, ще раз разом довівши, що мистецтво та творчість можуть стати своєрідною зброєю та підтримкою у боротьбі з ворогом, адже шанування традицій свого народу є невідмінною рисою усіх українців.