У Коблівській громаді відбулося відкриття поліцейської станції (ФОТО/ВІДЕО)

0
773

17 травня у селі Рибаківка Коблівської ОТГ спільними зусиллями громади та правоохоронців було відкрито сучасну поліцейську станцію, яка надає поліцейські послуги. До виконання своїх службових обов’язків із забезпечення безпеки та правопорядку приступив поліцейський офіцер громади Віктор Антоненко, який обслуговуватиме територію Рибаківського, Тузлівського та Новофедорівського старостинських округів із населенням близько 4000 громадян.

На відкритті поліцейської станції були присутні також сільський голова Коблівської ОТГ Володимир Панич, начальник обласного главку полковник поліції Сергій Шайхет, керівник відділення поліції № 8 Миколаївського районного управління Дмитро Тесленко, а привітати з новою посадою поліцейського на захід завітала депутат Миколаївської районної ради Антоніна Погадаєва, для якої Рибаківка є найріднішим та найулюбленішим селом.

Як зізнався у приватній бесіді кореспондентці koblevo.news новопризначений поліцейський офіцер громади Віктор Антоненко, його шлях до призначення на цю посаду був непростим та зайняв певний час.

«Можу відверто сказати, що найлегшим для мене стало проходження тестування на поліграфі, бо мені приховувати нічого. Але це був фінальний етап під час відбору на кандидата на посаду. Після чого я пройшов спеціальне навчання терміном у 2,5 місяці, підготовку, склав велику кількість іспитів та пройшов безліч тестів», — розповідає поліцейський.

Також він зазначив, що приємним сюрпризом було отримати ключі від службового автомобіля Nissan Qashqai, придбаного за рахунок субвенції, виділеної громадою, у рамках виконання меморандуму про співпрацю та партнерство між поліцією та громадою. Кросовер укомплектований усім необхідним.

Володимир Панич, як очільник Коблівської громади, отримав сертифікат за розбудову безпекового середовища від Сергія Шайхета.

Щодо іншої території Коблівської ОТГ – її продовжує обслуговувати місцевий дільничний поліцейський Віталій Стойков.

Також Віктор Антоненко розповів про кримінальну обстановку та правопорядок на довірених йому округах

«Особливо тяжких правопорушень виявлено за останній час не було. Громадяни, можливо, боячись нести кримінальну відповідальність і відповідати за законами воєнного часу, встановленими у зв’язку з ворожою агресією країни-загарбника, поводяться досить тихо», — жартує правоохоронець.

Також він додав, що у мешканців громади є два шляхи: «жити по закону або відповідати за законом», тому кожен обирає свій шлях, та правоохоронець сподівається, що вибір у мешканців буде вірним.

Контакти поліцейського офіцера громади: с. Рибаківка, вул. Поштова, 7 тел. 0733334248 Віктор Антоненко.