Творчість проти війни! Майстриня з Березанки перекваліфікувалася з педагогині у «воєнну художницю»

0
625

Під час війни багатьом українцям довелося перекваліфікуватися через втрату роботи чи переїзд до іншої країни. Сьогодні редакція koblevo.news бажає розповісти про чарівну дівчину з Березанської громади, найулюбленішу місцевими діточками педагогиню та справжню талановиту майстриню Стефанію Чаплигіну, яку війна надіхнула на на черговий творчий порив. 

З певних обставин пані Стефанія була вимушена написати заяву на звільнення з роботи, але дівчина вирішила, що такі зміни стануть певним своєрідним витком у кар’єрі та творчості та на життєвому шляху.

«Я і сама не помітила, як стала «воєнним художником», тепер пензлики стали моєю зброєю, — шуткує дівчина.

Варто зазначити, що дивовижний розпис, яким Стефанія займається більше 10 років, опубліковано на сторінках офіційного видання Верховної Ради України «Голос України», та художниця має надію, що «калина», «народне мистецтво», «українські традиції» — стануть трендом, візитною карткою та «модною тенденцією» для всієї країни. 

Найчарівніша майстриня створює партіотичні шедеври на полотні, малює картини, прикрашає сумки-шопери у стилі петриківського розпису, які із задоволенням купують українці. Більшу частину коштів дівчина перераховує на потреби нашої армії та ЗСУ, таким чином творчість поєдналась із доброю справою допомогати та робити впевнені кроки до перемоги України.

Також величезну підтримку своїй педагогині висловлюють улюблені учні, з якими Стефаня Чаплигіна тривалий час займалась художнім мистецтвом. Діти надсилають фото своїх малюнків та креативних поробок, адже творчість — це процес передачі думок, почуттів та емоцій та дуже гарний спосіб сублимації як для дорослих, так и і для дітей.  

 

Приклад пані Стефанії добре висвітлює, що людина будь-якої професії завжди має шанс знайти себе, навіть під час такої складної ситуації, яка склалася в нашій країні. Хочеться побажати талановитій людині грандіозних успіхів та здійснення всіх творчих задумів та скорішого повернення до учнів.

Свтілини зі сторінки у соцмережі Facebook.