Працівники ЦНАПу Коблівської сільської ради надають адміністративні послуги внутрішньо переміщеним особам

0
315

Зараз важливо, щоб державні органи та місцева влада працювали безперебійно, швидко та ефективно — зазначають у Миколаївській районній державній адміністрації. 

20 квітня 2022 року за дорученням начальника РВА Ігоря Мухарського начальник управління ЦРЦТіЦ та ОДЦНАП Інна Токар з робочим візитом відвідала ЦНАП Коблівської сільської ради. Начальник центру Олена Дубиніна ознайомила з роботою ЦНАПу в умовах військового стану.

Згідно статті 12 Закону України «Про адміністративні послуги» час прийому становить п’ять робочих днів на тиждень та 9 годин на день. Основна діяльність сьогодні направлена на допомогу внутрішньо переміщеним особам згідно постанови КМУ №332 від 20.03.2022. 

Зазаначається, що робота вже налагоджена добре — людина звертається до центру з відповідним підтверджуючим реєстрацію документом, адміністратори допомагають заповнити всі бланки і на отримання статусу, і на виплату. Формують пакет та передають до відділу соціального захисту для внесення до реєстру «Соціальна громада».

Щодня до ЦНАПу звертається близько 30 осіб. Також працівники центру підключились до виконання постанови КМУ щодо порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО. Паралельно роз’яснення щодо подачі документів висвітлюється на сайті громади. Робота державного реєстратора тимчасово обмежена. Надаються лише ті послуги, які не вимагають роботи в Державних реєстрах. 

Додатково повідомляється про наступне: відповідно затвердженого переліку адміністративно-територіальних одиниць, в межах яких припиняється доступ користувачів до єдиних та державних реєстрів в умовах воєнного стану на території Миколаївської області доступ поширюється лише на м. Миколаїв, м. Южноукраїнськ, смт Доманівка та смт Братське, тому громадянам радять користуватися додатком ДІЯ або при нагальній потребі їхати до ЦНАПів м. Одеси та області (попередньо зателефонувавши).