Міста та села, там де це можливо, мають повертатися до активного життя

0
1019
Бізнес має працювати на економіку держави. В тому числі для забезпечення обороноздатності. Про це повідомив Віталій Кім на своїй сторінці facebook.
Наразі для нормальної роботи бізнесу зроблені наступні кроки:
  • Кредит під 0% для будь якого-бізнесу протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн.
  • Підтримка працевлаштування внутрішньо переміщених осіб . 6,5 тисяч гривень отримають роботодавці на компенсацію зарплати працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб
  • Не проводитимуться планові та позапланові перевірки бізнесу під час воєнного стану. Це дозволить забезпечити стабільну роботу підприємств.
  • Дерегуляція бізнесу
Відтепер екларацію можна подати фізично – через ЦНАП, або онлайн – через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, додаток або портал Дія.

(Раніше в Україні було 600 різних дозволів, зараз в 50. Це небезпечні виробництва)

єПідтримка:

Допомога тим українцям, які опинились без роботи, в регіонах відбуваються активні бойові дії. Наймані працівники, за яких сплачено ЄСВ, а також ФОПи усіх груп можуть одержати одноразову виплату 6 500 гривень від держави.
  • Держава компенсуватиме відсотки за кредитами на покриття витрат, пов’язаних зі здійсненням сільськогосподарської діяльності підприємствам з земельним банком до 10 тисяч га. Також аграріям будуть надаватися державні гарантії на 80% суми кредиту
  • Розпочато роботу з переміщення виробничих потужностей підприємств з територій де є загроза бойових дій на безпечні території. Подано 1 тисяча заявок. Вже переміщено майже 50, з яких 18 – працюють.

«Я звертаюся до усіх підприємців нашого краю – починайте відновлювати роботу, де є така можливість. Малий та середній бізнес, теж повертайся до роботи. Також прошу всіх активно користуються послугами бізнесу. Цим ви зробите важливий вклад у відновлення економіки країни», — повідомляє голова Миколаївської ОДА.