В Миколаєві відбудеться персональна виставка Стефанії Чаплигіної «Вирій кольорів»

Стефанія Чаплигіна — талановита майстриня, керівник дитячого гуртка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Березанського Будинку творчості школярів. Вона викладає образотворче мистецтво в Березанському й Коблівському закладах освіти.

Також являється членом народного гурту «Свічадо» Березанського селищного Будинку культури та співпрацює з обласним народним творчим об’єднанням «Прибужжя» при Миколаївському обласному центрі народної творчості та культурно-освітньої роботи.

Вже вдруге роботи Березанської художниці будуть презентовані в місті Миколаїві. 29 січня о 13.00 в Миколаївському обласному художньому музеї ім. В.В. Верещагіна буде презентована виставка Стефанії «Вирій кольорів». 

«Раніше я співпрацювала з музеєм ім. Верещагіна. Приймала участь у проектах, проводила майстер-клас. Згодом запропонували провести свою персональну виставку. Одразу погодилася, бо для творчих людей — це чудова можливість представити свою творчість на широкий загал. На виставці будуть представлені декоративні панно, розписані акриловими та олійними фарбами, декоративні предмети, прикрашені оригінальним авторським розписом та живописні полотна. будуть представлені близько 20 робіт. Це олійний, акриловий, акварельний живопис. Основне місце займають роботи в моїй улюбленій техніці — петриківський розпис. Також, крім картин будуть і «родзинки» виставки — розписний чемодан, розписний одяг. Це моя друга персональна виставка у м. Миколаєві. Тому більшість робіт у мене вже були в наявності. Роботи написані в минулих роках. На виставці також буде проведений майстер клас з петриківського розпису, для глядачів, розіграш авторського виробу», — розповіла кореспонденту koblevo.news Стефанія