21 січня в Березанці відзначають День Соборності України (ФОТО)

21 січня в Березанській громаді в селищному Будинку культури відбулися урочистості з нагоди святкування Дня Соборності України за участі представників Березанської селищної ради, відділу цифровізації Миколаївської райдержадміністрації, установ громади, військкомату, громадськості. Про це повідомляє прес-секретар Березанської селищної ради Тетяна Чудна на своїй facebook-сторінці.

«День Соборності — це велике національне державне свято, про яке пам’ятають всі українці в цілому світі. У цей день ми всі єднаємось під загальним гаслом «Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна!» — з такими вітальними словами звернулася до присутніх секретар Березанської селищної ради Ірина Гопайнич.

Соборність – це одна з головних сторінок історії. Учасники заходу мали чудову можливість доторкнутися до історичних подій того часу через перегляд відеофільму. Та відчути велич, силу, єдність і патріотизм українського народу, оспівані в піснях, що звучали у виконанні Ірини-Зіміної Яценко, Анатолія Шатайло і Мілени Безнисько.

З нагоди Дня Соборності відбулося нагородження подяками Березанського селищного голови, які вручила  секретар селищної ради Ірина Гопайнич.

Подяк за сумлінне виконання службових обв’язків, професіоналізм удостоєні офіцери відділення обліку мобілізаційної роботи першого відділу Миколаївського РТЦК та СП Миколаївської області Вадим Федчак, Павло Полунін, Олександр Шадзінський та Галина Кушнір – за волонтерський рух, активну життєву позицію, оптимізм і віру в добро.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих героїв в боротьбі за незалежність і соборність України та поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю – нескореному борцю за волю України.

У святковому залі була представлена виставка робіт майстринь творчого колективу «Свічадо» Березанського СБК та тематична виставка книг Березанської публічної бібліотеки.

Святкову програму підготували творчий колектив Березанського СБК та Березанської ПБ.