В Коблево база відпочинку «Наука» потрапляє під приватизацію та виставлена на продаж

0
1175

У Миколаєві визначили дату проведення аукціону із продажу єдиного майнового комплексу ДП «Дослідний завод Інституту імпульсних процесів та технологій Національної академії наук України», до якого відноситься і Коблівська база відпочинку «Наука». Визначено також стартову ціну та умови приватизації. Про це повідомляється на сайті «Новини-Н».

Про це стало відомо у четвер, 20 січня, під час поїздки на підприємство, під час якої об’єкт продажу показали потенційним покупцям. У заході взяли участь начальник регіонального відділення Фонду держмайна по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський, уповноважений ФДМУ по Миколаївській області Олег Сокіл, а також підприємці — потенційні учасники аукціону, які наразі побажали зберегти анонімність.

Завод розташований у Миколаєві за адресою: вул. Чкалова, 197, представлений 19-ма будівлями та спорудами на земельній ділянці площею 1,68 га. До складу цілісного майнового комплексу входить також база відпочинку «Наука» у Коблеві за адресою: пр. Курортний, 50-В. Тут знаходяться 13 об’єктів нерухомого майна, площа ділянки – 1,56 га.

У Фонді держмайна звернули увагу на те, що земельні ділянки не є об’єктами приватизації. Проте власник майна отримає право оренди землі в органів місцевого самоврядування.

«Це найбільший об’єкт приватизації в Миколаєві за останні три роки. Раніше Досвідчений завод виробляв машини та обладнання для металургії, проте останні десять років не провадить виробничу діяльність», — розповів начальник РВ ФДМ Олександр Славський.

Новий власник об’єкта, у разі його покупки, візьме також і певні зобов’язання. Зокрема, він повинен буде погасити борги із заробітної плати (на це йому буде дано три місяці) та борги перед бюджетом, простроченою кредиторською заборгованістю (зробити це він має протягом шести місяців), не звільняти працівників протягом півроку, а протягом року – забезпечити проведення реєстрації припинення юридичної особи – держпідприємства.

Онлайн-аукціон пройде у системі «Прозорро.Продажі» 18 лютого 2022 року. Прийом заявок – до 17 лютого.

Раніше на заводі побував голова Миколаївської ОДА Віталій Кім. Він висловив думку, що працювати так, як раніше, підприємство вже не зможе і підтримав ідею його подальшої приватизації.