В Березанській селищнній раді вирішували питання з аварійними відключеннями (ФОТО)

За «круглим столом» вирішували проблему з аварійними відключеннями у Березанській громаді. Про це повідомляє прес-секретар Березанської селищної ради Тетяна Чудна на своїй facebook-сторінці.

13 січня на базі Березанської селищної ради відбулася робоча зустріч селищного голови Валерія Хоміцького з головою Миколаївської райдержадміністрації Игорем Мухарським, головним інженером Південного округу Миколаївобленерго Олегом Форощею та старшим диспетчером служби Ігорем Кривко, представниками поліції, депутатами селищної ради, членами виконкому та мешканцями Березанської громади.

Головна тема зустрічі – аварійні відключення електроенергії на території Березанської громади, особливо у період негоди з 27 по 30 грудня 2021 та шляхи вирішення даної проблеми.

У період негоди, як зауважив Валерій Хоміцький, багато населених пунктів Березанської територіальної громади 2-3 дні були без світла. Старости і жителі зверталися з цією проблемою до селищної ради. Відповідно було письмове звернення селищної ради до «Миколаївобленерго» з проханням оперативно відреагувати на ситуацію, а також звернути увагу на зношені електромережі та підстанції, через які стаються збої у постачанні електроенергії. З даного питання троє мешканців Березанки з вулиць Медичної та Новосельської письмово зверталися до голів Березанської селищної ради та Миколаївської РДА, телефонували до колцентру «Миколаївобленерго».

Чому відбуваються аварійні відключення?

«Аварійні відключення відбуваються в основному внаслідок погодних умов та стихійних явищ, поривистого вітру, утворення ожеледі на повітряних лініях, а також в деяких випадках зношеності ліній»,- пояснили головний інженер Південного округу «Миколаївобленерго» Олег Фороща та старший диспетчер Ігор Кривко.

Якщо розглядати окремо Березанку, то селище живиться від повітряної лінії 10 кВ (фідер 538) протяжністю 20 км і у випадку аварійних ситуацій для вирішення швидкого відновлення постачання електроенергії виконуються оперативні перемикання, які робляться для швидкого місцезнаходження пошкодження на лінії і оперативного відновлення електроенергії.

«на даній лінії, окрім селища Березанки підключено три населених пункти громади – хутір Лиманський, села Матіясове і А-Зорине», – відповів на питання Чому під час аварійних ситуацій велика кількість населення знаходиться без світла Євгеній Костраба.

Питання вирішити можна, якщо розвантажити лінію, але для цього треба спочатку все проаналізувати. Тому було прийнято рішення, що до 1 лютого «Миколаївобленерго» надасть свої пропозиції і буде проведено повторну зустріч для запровадження мір по виправленню ситуації.