На Миколаївщині реалізують проект «Автобус для громад»

0
567

На сесію Миколаївської обласної ради, яка відбудеться 21 грудня, виноситься проєкт програми «Автобус для громад». Завдяки цій обласній програмі керівники ОТГ самостійно розроблятимуть маршрути сполучення між населеними пунктами, аби люди могли без проблем дістатися до центру громади навіть з віддаленого села. Про це повідомляє видання «ВЕРСИЯ» із посиланням на першого заступника голови Миколаївської обласної ради Володимира Фроленко.

Обласна програма «Автобус для громад» приймається на 2022-2025 роки. Впродовж цього часу для усіх громад Миколаївської області будуть закуповуватися транспортні засоби. Фінансування передбачається як з обласного бюджету, так і з бюджетів громад.

Проблема з транспортним сполученням між віддаленими селами є актуальною на сьогоднішній день. Жителі відділених селищ банально не можуть дістатися до аптеки, пошти або банківської установи або потрапити на прийом до державних органів. Особливо ситуація погіршується взимку, коли приватні перевізники не взагалі відмовляються заїжджати до сіл, що знаходяться на периферії. 

Якщо розроблена програма знайде підтримку у депутатського корпусу, кожна громада зможе отримати в користування один або кілька автобусів, які у подальшому громади будуть утримувати та обслуговувати. При цьому зазаначається, що графік руху керівництво громади зможе встановлювати та визначати самостійно, враховуючи потреби тих населених пунктів, які на сьогодні «відрізані» від транспортних артерій.

Таким чином можна буде вирішити проблему, з якою стикаються багато пенсіонерів, викладаючи за поїздку до міста чи великого села щоразу чималу суму грошей. Також зазначається, що ціна проїзду буде значно нижчою, ніж тарифи приватних перевізників, а завдяки програмі щодо впровадження соціального транспорту у громадах, в області з’являться нові робочі місця, а також збільшиться сплата податків до місцевих бюджетів.