Коблівська амбулаторія отримала допомогу від голови благодійного фонду Олега Боза (ІНТЕРВ’Ю)

0
1215

Медична сфера — це один з тих соціальних напрямків, який гостро потребує сторонньої допомоги.  Олег Боз, як голова благодійного фонду, вже не вперше приходить на допомогу Коблівській амбулаторії. Влітку цього року також завдяки підтримки Олега Боза для Коблівської амбулаторії було придбано кушетки, штативи для крапельниць та різні дуже необхідні супутні матеріали, якими і досі користуються у медичному закладі.

«Людей доводилося розміщувати мало не на столах. Було й таке. І в той момент ми зрозуміли, що ми просто задихаємось від того, що навіть немає де розмістити людей. В один день було по 25 — 27 хворих. Олег Костянтинович за декілька днів організував для нас кушетки, штативи. Штативів не хватало, вішали крапельниці на вішаках, ми вигадували все що можна, щоб врятувати людей», —  розповідає головний лікар амбулаторії Віктор Чернега.

Цього разу амбулаторія, завдяки підтримки фонду Олега Боза, придбала багатофункціональний пристрій, який поєднує в собі факс, копіювальний апарат, принтер та сканер, для роботи з документацією. Також медпрацівники тепер мають можливість друкувати різноманітні довідки, медичні направлення, рецепти та інші важливі документи. Як зазначив головний лікар, що наразі украй важливо для жителів Коблівської ОТГ, відтепер в амбулаторії стане зручніше друкувати ковід-сертифікати.

Також очільник благодійного фонду вирішив придбати для Коблівської амбулаторії новий спеціальний термоконтейнер для транспортування медичних препаратів та вакцин.

«Нещодавно я робив другу дозу вакцини в Коблівській амбулаторії, і в цей момент я побачив термоконтейнер, який, м’яко кажучи, був не зовсім новим та маленьким. Я запитав про це медсестру і одразу запропонував придбати новий, що і зробив», — розповідає Олег Боз 

Також голова благодійного фонду вирішив поцікавитись про інші нагальні потреби Коблівської амбулаторії. В процесі спілкування з головним лікарем Віктором Чернегою, з’ясувалося, що медичний заклад дуже потребує новий БФП (багатофункціональний пристрій — прим. ред), на що і відреагував Олег Боз. 

Відтепер, завдяки небайдужості благодійника, медики Коблівської амбулаторії матимуть можливість працювати у комфортніших умовах та оперативніше обслуговувати пацієнтів, а жителі сіл Коблівської ОТГ отримуватимуть більш якісні медичні послуги.