В Україні можуть заборонити використовувати тварин у циркової діяльності

Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко вніс Законопроект 5409 для голосування. Про це розповідає UAnimals на своїй сторінці у facebook. 

«Скоріш за все, він (законопроект — прим.ред.) потрапить на голосування 14-17 грудня, якщо бюджетному процесу не завадить», повідомляє  Олег Бондаренко

Вже понад 5 років UAnimals впевнено та твердо вимагає заборони на цирки тварин. Активісти пройшли тисячі маршів різними містами України, проводили мітинги та акції, розповідали правду про цю жорстоку розвагу в соцмережах та закликали друзів та знайомих відмовитися від нього. Спільними зусиллями вони домоглися місцевої заборони цирків-шапіто у більш ніж 30 містах та найголовніше реєстрації законопроекту 5409, який заборонить експлуатацію всіх тварин у цирках.

Але зараз важливо, щоб 5409 нарешті винесли на голосування. А тепер доля тварин, з якими роками знущалися у цирках, в руках голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олега Бондаренка.