Як вирішують проблему з берегом у Коблево, розповіли в управлінні курортів Миколаївської ОДА (ВИДЕО)

В управлінні туризму та курортів Миколаївської облдержадміністрації заявили, що сприяють вирішенню проблеми розмивання берега в Коблево тим, що постійно звертають на неї увагу. 

Про це сказала начальниця управління Тетяна Волинець на прес-конференції у п’ятницю, 19 листопада, розповідіє видання «НикВести»

Вона наголосила, що управління зробило презентації, з якими голова Миколаївської облдержадміністрації був у Києві, доводячи необхідність реалізації проекту берегоукріплення в Коблево.

— Щодо берегоукріплення, ми самі своїм управлінням зробили всі презентації, які тільки можливо. І голова облдержадміністрації був із цими презентаціями і у президента, і в Кабінеті Міністрів, профільних міністерствах. Є такі проекти, які можна лише на рівні держави (реалізувати, — прим.). Бо стільки вже років минуло, і ми бачимо, як у Коблево «з’їдається» берег. Цього року нам природа просто показала, що, можливо, коли йдуть дощі. Наскільки всі комунікації не справляються із водою. І саме 8 пансіонатів, біля яких це лихо творилося, вони об’єдналися та просили, щоб їм допомогли, вони готові брати участь фінансово, виправити цю ситуацію. Ми як управління можемо максимально сприяти та максимально звертати увагу. Ми не маємо інших важелів, щоб це виправити. Туризм – це бізнес. Ми постійно разом із ними. Ми як промоутери на всіх заходах говоримо про це і пишемо, — сказала Тетяна Волинець.

Нагадаємо, раніше голова Миколаївської ОДА Віталій Кім заявив, що проект з берегоукріплення у Коблеві вже розроблено та подано на державне фінансування.

У Коблівській громаді однією з причин розмивання піщаних пляжів Коблівської ОТГ називають зростання рівня води в Чорному морі. Також там зазначають, що у скороченні та зникненні берегів може бути винна багаторічна забудова берегової зони.