Президент звернувся до українців у День Гідності та Свободи (ВІДЕО)

0
101

З нагоди Дня Гідності та Свободи президент України Володимир Зеленський звернувся до українців. Відеозвернення з’явилося на Facebook-сторінці глави держави.

«Ми відзначаємо сьогодні День Гідності та Свободи. Свято, яке показує, що для нас гідність і свобода — це свято. Це наше повітря. Ні. Це не звучить занадто гучно. Коли хтось вирішує перекрити нам повітря — ось тоді буває занадто гучно», — сказав він.

За словами Зеленського, дуже гучно стає, «коли влада не чує український народ».

Глава держави додав, що «настав час вже змінити самосприйняття і мислення».

«Ми не жертва, не пригнічені, не розділені, не захоплені. Ми прекрасний, сильний, сміливий, розумний, талановитий народ. Непереможний», — сказав Зеленський.

Зеленський заявив, що для українців «рабство — приниження».

«Для нас гідність і свобода давно вийшли за межі загального розуміння. Я ніколи не забуду історію, яку розповіли наші моряки, повернувшись додому. Вони були в полоні, але їх не полонили духом. Слідчі просили їх сміятися трохи тихіше: „Начальство не поймет“. Тут зазвичай плачуть, а наші моряки сміються без упину. Вони сідали в автозак, співали „Ще не вмерла України…“. А потім говорили водію: „Шеф, на Одесcу! В Коблево тормозни, кофейку попьем“», — сказав він.

За його словами, мешканці країни різні, але всі — українці.

«І хлопці із Західної, и пацаны с Юго-Востока. Різномовні. Волиняни, одесситы, галицькі, дніпровські, закарпатці, буковинці. И с крестиком, и с полумесяцем, и со звездой Давида. З Харкова, з Тернополя, з Кривого Рогу, з Івано-Франківська. Черкаси, Вінниця, Миколаїв, Чернігів, Суми, Херсон, Хмельницький, Запоріжжя. З Києва. С Донбасса, с Луганщины, из Крыма. Всі. Різні. Але українці й українки. Захисники й захисниці. Всі, xто знає: треба бути гідним, а не здаватись. Бо здаватись українці не звикли. Тому що мають гідність. А тому — свободу», — сказав він.