Понад 250 тисяч пенсіонерів Миколаївщини отримають перераховані пенсійні виплати

З першого грудня 2021 року відбудеться запланований перерахунок пенсій, зокрема, збільшиться розмір мінімальної пенсії до 2 600 гривень. У грудні понад 250 тисяч жителів Миколаївщині отримають перераховані пенсійні виплати. Про це повідомляє інформаційний портал «Суспільне».

Про підвищення пенсій в ефірі Українського радіо Миколаїв розповіла заступниця начальниці головного управління Пенсійного фонду України у Миколаївській області Ольга Ярошевич.

«Усі пенсійні виплати будуть перераховані вчасно. Це буде здійснено в автоматичному режимі, громадянам не потрібно особисто приходити до відділень», — розповіла Ольга Ярошевич.

За її словами, загальна сума перерахованих пенсій буде відома наприкінці листопада.

«Інформація щодо кожного отримувача пенсійних виплат індивідуальна, до уваги береться кілька складових. На суму перерахунку впливає і страховий стаж, і рік виходу на пенсію, і наявні доплати, і вид пенсії. Буває так, що складові пенсійних виплат перераховуються, але загальна сума пенсії не змінюється. Такі нюанси не завжди зрозумілі громадянам, треба роз’яснювати», — говорить Ольга Ярошевич.

Підвищення відбудеться у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати до 6 500 гривень.

Відомо що:

  • 9 вересня Верховна рада підтримала у першому читанні законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства.
  • 1 вересня Кабінет міністрів вніс зміни до порядку нарахування пенсій для людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
  • До кінця 2021 року Пенсійний фонд планує провести три перерахунки пенсій.