Для ВЕС на Тилігульському лимані «Метал Інвест» виготовив 1 тисячу тон опор

Українське підприємство, що спеціалізується на гарячому цинкуванні металевих та сталевих виробів, а також на виробництві металевих конструкцій — «Метал Інвест» виготовило велику партію деталей для будівництва «Тилігульської ВЕС», яка базується на території Коблівської та Березанської територіальних громад. Про це повідомляє GMK center.

Опори призначені для передачі зеленої енергії від вітрогенераторів. ТОВ «Компанія «Метал Інвест» поставило 1 тис. т опор для будівництва вітрової електростанції на березі Тилигульського лиману, що знаходиться на територіях Одеської та Миколаївської областей. 

Вітрова електростанція розрахована на понад 100 вітрових турбін. Встановлена потужність станції – 500 МВт із можливим збільшенням до 565 МВт. «Метал Інвест» виготовив та оцинкував для цього проекту опори П220, У220 та У110. Вони призначені для передачі «зеленої» енергії від вітрогенераторів.

«Наразі це найамбітніший проект української вітроенергетики, адже встановлена потужність станції — 500 МВт, з можливим збільшенням до 565 МВт.» повідомляє «Компанія «Метал Інвест» на своїй сторінці у Facebook

Введення вітропарку в експлуатацію заплановане до кінця третього кварталу 2022 року.

Як повідомляв GMK Center, у січні-вересні Україна наростила виробництво основних видів металоконструкцій на 14,4% порівняно з аналогічним періодом 2020 року – до 286,1 тис. т. За підсумками 2020 року показник знизився на 26,3% порівняно з 2019 роком – до 346,5 тис. тонн.